Search This Blog

Tough Age Puzzle

Tough Age Puzzle - 1 November

My grandson is about as many days as my son in weeks, and my grandson is as many months as I am in years. My grandson, my son and I together are 120 years.

Can you tell me my age in years ?

For Solution : Click Here

16 comments:

  1. Replies
    1. how???? plz giv steps???
      g+7g+12g=120 is not correct

      Delete
    2. it is if g=6 i.e. grandson's age

      Delete
  2. Edward Jackson
    72
    42
    6

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. since, 1 yr is equal to 365 or 360 days. Using 365 days a year, then their is 52.1428 weeks per year...The problem must state a condition, using 1 year is equal 52 weeks.

    ReplyDelete
  5. Gardan 6 years father 72 son 42 years old

    ReplyDelete
  6. I have question regarding this statement "My grandson is about as many days as my son in weeks"
    If the answer is grandpa = 72 years old, son = 42 years, grandson = 6 years,
    then :
    grandson = 6 years, then in days = 6*365 = 2190
    son = 42 years = then in weeks = 42 * 52 = 2184
    2190 <> 2184, so the son's age is not exactly 42 year old ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. its the grandson's age when compared to the son's age is about as many days as a week.
      like 1:7

      Delete
  7. The ages are approximations

    ReplyDelete
  8. Given:
    S = d (days)
    D = w = d (same as number of days)
    G = y = d/30 (days/30 = months)

    Deducted:
    S (in years) = d/365
    D (in years) = d/52
    G (in years) = d/30

    So:
    d/365 + d/52 + d/30 = 120
    d(1/365 + 1/52 + 1/30) = 120
    d(.0027 + .0192 + .0333) = 120
    d(.0552) = 120
    d = 120/.0552 = 2174

    Therefore, in years:
    S = 2174/365 = 5.9562 ≈ 6
    D = 2174/52 = 41.8077 ≈ 42
    G = 2174/30 = 72.4667 ≈ 72

    6 + 42 + 72 = 120

    Grandfather is 72.

    ReplyDelete